ÇEREZ POLİTİKASI AYDINLATMA METNİ

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) ve ilgili mevzuat uyarınca, veri sorumlusu olarak Alkapıda Teknoloji Pazarlama Elektronik Ticaret Ltdi Şti (“Alkapıda”) tarafından,  www.alkapida.com web sitesi üzerinden ve mobil uygulama (“Site”) ile ilgili hizmetleri sunarken kullandığımız çerez (cookie) ve uygulamalar ile işlenen kişisel verileriniz hakkında siz değerli müşterilerimizi işbu Çerez Bilgilendirme Metni ile bilgilendirmek istiyoruz.

Çerezler Vasıtasıyla İşlenen Kişisel Verileriniz

www.alkapida.com sitesinde çerezler kullanılmaktadır. www.alkapida.com sitesini kullanarak çerez ve benzeri formatların kullanımına izin vermiş olmaktasınız.

Site’de oturum çerezleri ve kalıcı çerezler, zorunlu çerezler, işlevsel ve analitik çerezler kullanmaktadır. İnternet tarayıcınızın "yardım" dosyasında çerezleri kaldırabilir veya reddedebilirsiniz.  Ancak, bu durumda web sitesinin ve mobil uygulamanın tüm işlevlerine erişemeyebilirsiniz veya erişiminiz kısıtlı şekilde sağlanabilir.

Çerezler, işbu Çerez Bilgilendirme Metni’nde belirtilen amaçlar dışında kullanılmamaktadır. Çerezler vasıtasıyla elde edilen kişisel verileriniz “Alkapıda” tarafından Kanun ve ilgili mevzuata uygun olarak işlenir, saklanır ve güvenliği sağlanır. Bu kapsamda “Alkapıda” tarafından idari ve teknik önlemler alınmaktadır.

Çerez Kullanım Amacımız

Çerezler, kullanıcıların web sitelerini daha verimli bir şekilde kullanabilmeleri, hizmet kalitesinin artırılması adına, cihazlarına kaydedilen küçük dosyacıklardır. “Alkapıda”nın Çerez Kullanma Amaçları arasında;

  • Kalite kontrolünün sağlanması ve sunulan hizmet kalitesinin artırılması, www.alkapida.com sitesine nereden ve hangi cihazlardan bağlanıldığı, siteye girildiğinde hangi içeriklerin görüntülendiği ve sitede bulunulan ziyaret süresi gibi www.alkapida.com sitesinin nasıl kullanıldığının tespiti de dahil olmak üzere; www.alkapida.com sitesinin nasıl kullanıldığının belirlenmesi, www.alkapida.com sitesi üzerinden alışveriş yapan kişinin kimlik bilgilerinin teyit edilebilmesi, iletişim için adres ve diğer gerekli bilgilerin kaydedilebilmesi, kayıt ve belgelerin düzenlenebilmesi, talep halinde ve mevzuat gereği kamu görevlilerine bilgi verilebilmesi, “Alkapıda” tarafından siz değerli müşterilerimize daha iyi bir alışveriş deneyiminin sağlanması, sizlerin ilgi alanlarına önem vererek ilgileneceğinizi düşündüğümüz www.alkapida.com üzerinden satışa sunulan ürünler hakkında müşterilerimize bilgi verilebilmesi, güncel kampanyaların aktarımının yapılabilmesi, müşterilerimize öneri sunulabilmesi, kampanyalar, promosyon, indirim, teklif, etkinlikler, çekilişler, yarışmalar ve fırsat etkinlikleri ve  hizmetlerimizle ilgili müşterilerimizin bilgilendirilmesi,

 

  • Çeşitli pazarlama ve reklam faaliyetlerinde kullanılabilmesi ve bu kapsamda anlaşmalı kuruluşlar aracılığıyla elektronik ortamda ve/veya fiziki ortamda anketler düzenlenebilmesi,

 

 

  • www.alkapida.com sitesinin çalışması için gerekli temel fonksiyonların gerçekleştirilmesi, www.alkapida.com sitesinin analiz edilmesi ve www.alkapida.com sitesinin performansının, işlevselliğinin arttırılması ve kullanım kolaylığının sağlanabilmesi,

 

  • Kanun ve ilgili mevzuat gereği yasal yükümlülüklerin “Alkapıda” tarafından yerine getirebilmesi ve yürürlükteki mevzuattan doğan haklarının kullanılabilmesi, yer almaktadır.

Bu çerezler bilgisayarınıza zarar vermez ve bilgisayar virüsü içermez. Çoğu tarayıcı, çerezleri otomatik olarak kabul edecek şekilde ayarlanmıştır. Çerezlerin ne şekilde ve hangi çerezlerin kullanılacağı üyelerimizin özgür iradelerine bırakılmıştır. Çerez tercihlerinizi, tarayıcınızın ayarlarından silerek ya da engelleyerek, web sitemize adım ziyaretini anında değiştirebilir, kaldırabilir ve yönetebilirsiniz. “Alkapıda”, günlük dosyaları, boş gif dosyaları ve/veya üçüncü taraf kaynakları yoluyla topladığı bilgileri tercihlerinizle ilgili bir özet oluşturmak amacıyla depolar. Alkapıda, size özel tanıtım yapmak, kişiselleştirmek, promosyonlar ve pazarlama teklifleri sunmak, web sitesinin veya mobil uygulamanın içeriğini size göre iyileştirmek ve/veya tercihlerinizi belirlemek amacıyla; site üzerinde gezinme bilgilerinizi ve/veya site üzerindeki kullanım geçmişinizi izleyebilmektedir. Alkapıda, web sitesini daha kullanıcı dostu, daha etkili ve daha güvenli hale getirmek için çerezleri kullanır. Çerezlerimiz belirli kişilerle ilgili hiçbir bilgi içermemektedir. “Alkapıda” tarafımızdan kullanılan çerezler “Oturum Çerezleri, Kalıcı Çerezler, Zorunlu Çerezler ve İşlevsel ve Analitik Çerezler” olarak adlandırılır. Oturum çerezleri ziyaretinizin sonunda otomatik olarak silinir. Kalıcı çerezler ise uzun süre kalmaktadır. Zorunlu Çerezler, Sitemizin düzgün bir şekilde çalışabilmesi, Sitemizin özelliklerinden ve sunulan hizmetlerden yararlanabilmeniz için kullanımı mecburi olan çerezlerdir. Kalıcı çerezleri kullandığınız arama veya internet motorunun ayarlar veya yardım kısmından silebilirsiniz. İşlevsel ve Analitik Çerezler, Sitemizi ziyaretiniz sırasındaki davranış ve tercihlerinizin hatırlanması, Sitemizin etkin bir şekilde kullanılması, Sitemizin isteklerinize cevap verecek şekilde optimize edilmesi gibi maksatlarla kullanılan ve siteyi nasıl kullandığınız hakkında verileri içeren, nitelikleri gereği kişisel verilerinizi içerebilen çerezlerdir. Kalıcı çerezler ise uzun süre kalmaktadır. Kalıcı çerezleri kullandığınız arama veya internet motorunun ayarlar veya yardım kısmından silebilirsiniz. www.alkapida.com sitesini kullanabilmek için çerez kullanımı zorunlu değildir, Çerez kullanımını reddedebilirsiniz. Fakat tarayıcınızı tüm çerezleri engelleyecek şekilde ayarlamanız halinde site üzerindeki kullanıcı deneyiminizin kalitesi düşebilir. Aynı şekilde tarayıcınızı tüm çerezleri engelleyecek şekilde ayarlamanız www.alkapida.com sitemizin bazı fonksiyonları çalışmayabilir ya da www.alkapida.com’un çeşitli işlevlerinden yararlanmanızı engelleyebilir.

KVKK/11. Maddesinde Yer Alan Kişisel Veri Sahibi Hakları

Madde kapsamında Kişisel Veri Sahibi veri sorumlusuna başvurarak kendisiyle ilgili;

a) Kişisel verilerinizin işlenip işlenilmediğini öğrenme,

b) Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

c) Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

ç) Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

d) Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme, ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

e) Kanun ve sair mevzuat hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

g) İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

ğ) Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarınız mevcuttur.

Kişisel veri sahipleri olarak, haklarınıza ilişkin taleplerinizi www.alkapida.com sitemize mail yolu ile ya da  şirket adresine posta yolu ile usulüne uygun, kimlik bilgilerinizi açık/belirli şekilde iletmeniz halinde, “Alkapıda” söz konusu talep içeriğine göre en kısa sürede ve kendisine ulaşmasından itibaren en geç otuz (30) gün içinde işlemin ayrıca bir maliyeti gerektirmesi durumu hariç olarak ücretsiz bir şekilde  talebinizi sonuçlandırılabilecektir.

Web Sitesi'nde yer alan çerezler ve Kullanım Amaçları:

Çerezin Adı: locaiton

Kullanım Amacı:Kullanıcıların adres ve konum bilgisinin depolanmasını sağlar.

Çerezin Adı:

Kullanım Amacı:

Çerezin Adı:

Kullanım Amacı:

Çerezin Adı:

Kullanım Amacı:

Çerezin Adı:

Kullanım Amacı:

Çerezin Adı:

Kullanım Amacı:

 

 

 

 

Çerezleri Nasıl Engelleyebilirim ?

Çerezleri kullandığınız tarayıcı çeşidine göre aşağıdaki linklerden engelleyebilirsiniz.

Mozilla Firefox               http://support.mozilla.com/en-US/kb/Cookies

Opera                           http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/

Safari                           https://support.apple.com/kb/ph19214?locale=tr_TR

Adobe  Analytics           http://www.adobe.com/uk/privacy/opt-out.html

AOL                             https://help.aol.com/articles/restore-security-settings-and-enable-cookie-

                                       settings-on-browser

Google Adwords           https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=en

Google Analytics           https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Google Chrome             http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647

Internet Explorer            https://support.microsoft.com/en-us/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

 

Konu ile ilgili tüm soru ve görüşlerinizi bize iletmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz: www.alkapida.com(bize ulaşın)